مصاحبه مشروح دکتر احمدی نژاد با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز/بخش دوم

بخش دوم گفتگوی دکتر احمدی نژاد با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به سیاست‎های منطقه‎ای ایران، تقابل رژیم صهیونیستی و فلسطین و انتخابات ۸۸ پرداخته شد.

بخش دوم گفت و گوی دکتر احمدی نژاد با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز درباره مسائل منطقه ای و جهانی از جمله بحران در روابط ایران و آمریکا به شرح زیر است:

خبرنگار: اوضاع منطقه ای ایران را چطور می بینید؟ الان از نظر منطقه ای هم ایران دچار مشکل شده است با عربستان و دیگر تقریبا هیچ رابطه ای ندارند و با کشورهای خلیج فارس، تنش ها خیلی زیاد شده است. روابط ایران با همسایه های عربی را چطور ارزیابی می کنید؟

دکتر احمدی نژاد: الان روابط منطقه خوب نیست. فقط بین ایران با منطقه نیست. بین کشورهای عربی هم همین طور است. خب خودِ کشورهای عربی هم با هم مشکل دارند. این عمده اش مالِ دخالتِ از بیرون است البته والا ما با هم در منطقه هیچ دعوای تاریخی نداریم. هیچ اختلاف نظر تاریخی با هم نداریم. صدها سال با هم در کنار هم زندگی کردیم اما بعضی ها منافعشان اقتضاء می کند بیایند در داخل یک تغییراتی بدهند. آن بحثِ خاورمیانه جدیدی که مطرح شد و همان دارد دنبال می شود، پایه اش اختلاف بین ملت های منطقه است دیگر. فرض کنید بین ایران و عربستان یک سوء تفاهم و تنشی پیدا شد. اگر واقعا دولتِ آمریکا دنبالِ صلح جهانی است، باید بیاید کمک کند به رفع تنش. نه تشدید تنش. البته از طرف ما هم برخی مقصرند، از عربستان هم مقصرند. من نمی خواهم یک طرفه بگویم فقط عربستان مقصر است. اما دعوای بین ایران و عربستان به نفع چه کسی است؟ باید ببینیم چه کسی سودش را می برد. مردم دو کشور، مردم منطقه؟ اصلا برنده دارد این تنش؟ به نظرم ندارد. باید ببنیم چه کسانی از این تنش سود می برند.

خبرنگار: ایران و آمریکا اگر یک روزی بنشینند و صحبت کنند، اسراییل مساله ای است که برای همه دولت های آمریکا خیلی مهم است. روئسای جمهور آمریکا همواره مسئولیت امنیت اسراییل را در منطقه می پذیرند.شما قبلا گفتید که اسراییل باید محو شود از صفحه روزگار. الان می گویید با امریکا باید صحبت کرد. موضعتان در برابر کشور اسراییل چه می شود؟ آیا نظرتان عوض شده است؟

دکتر احمدی نژاد: خوشبختانه جنابعالی هم با این مطلبتان تایید کردید که یکسری سیاست هایی که در آمریکا اعمال می شود، ربطی به دولت ها ندارد. مثل همین مورد.

خبرنگار: یک سیاست های کلان است…

دکتر احمدی نژاد: بله دیگر! پس آن ها را رییس جمهور تعیین نمی کند، یک عده ی دیگر تعیین می کنند. والا اگر رییس جمهور بخواهد تعیین کند، تغییر می کند دیگر. شما هم تایید کردید. من هم همین را می گویم. آن سیاست ها باید تغییر کند. یعنی آقای ترامپ بیاید کمک کند، آن سیاست ها را برویم یک مقدار اصلاح کنیم. بالاخره اشغال گری غلط است دیگر. فلسطین را هم بسپاریم به فلسطینی ها. ما آن جا هم نظرمان دموکراسی است. هیچ وقت نگفتیم که با جنگ و درگیری! گفتیم از فلسطینی ها نظرخواهی کنید، مسلمان هستند، مسیحی هستند، یهودی است… رای دهند، خودشان تعیین کنند چه می خواهند. نه این که از ایران و آمریکا برویم، از همه جهان جمع کنیم، زیر سایه اسلحه ببریم آن جا و خانه های مردم را خراب کنیم و اخراج کنیم و چند میلیون را آواره کنیم و… این مدل ذات خودش شکننده و از بین رونده است. نه این که کسی بخواهد برود به آن حمله کند. این مدل شکست خورده است دیگر. یعنی اگر همین چیزی که پای ثابت همه دولت های آمریکاست، اگر این مدل را بپذیریم، این یعنی شکست. یعنی وضع موجود! یعنی هیچ وقت مشکلات حل نمی شود. دولت آمریکا و قبلش انگلیس تصمیم گرفتند در خاورمیانه که تسلط بر آن مساوی با تسلط بر جهان است، یک پایگاه درست کنند به هر قیمت. حالا یک شکل مظلومیت و ایدئولوژیک به آن می دهند. این ها دیگر تمام شده است. الان ملت ها فهمیده اند. این روش غلط است. مگر رژیم صیهونیستی حاکم بر آمریکاست؟!

خبرنگار: شما با این سیاست که فلسطینی ها هم موافقند با اینکه دو کشور اسراییل و فلسطین تشکیل شود، موافقید؟

دکتر احمدی نژاد: هر چیزی که ملت فلسطین با آن شرحی که گفتم، تصمیم بگیرد، ما چه بگوییم؟! ملت فلسطین باید تصمیم بگیرد. هرچه ملت فلسطین تصمیم بگیرد. ما معتقد به اختیار و اراده همه انسان ها هستیم. ما حتی معتقدیم در خود آمریکا هم انتخابات باید واقعا آزاد برگزار شود. نه با پول و ثروت و قدرت و رسانه …

خبرنگار: اگرملت فلسطین تصمیم بگیرند که دو تا…

دکتر احمدی نژاد: اصلا هر چیزی! شما نگویید چه چیزی…

خبرنگار: اگر روزی صلح کنند که نمی دانیم چه زمانی خواهد بود، آیا شما هم حدودِ اسراییل را می پذیرید؟ ایران هم می پذیرد؟

دکتر احمدی نژاد: این طوری نفرمایید!… ببینید! اصلا… توجه نکردید من چه عرض کردم… ما از بیرون داریم مردم فلسطین را بین این دو گزینه محدود می کنیم. ما می گوییم هرچیزی که ملت فلسطین تصمیم گرفت، همه بپذیرند. تمام شد. دیگر شرط برایش نگذارید. هرکس فلسطینی هست، یهودی است، مسلمان است، مسیحی است، دین دیگری دارد، اصلا هیچ دینی ندارد، حقش هست انتخاب کند…

خبرنگار: مردم اسراییل چه؟ آن ها هم جزء ملتِ…

دکتر احمدی نژاد: اجازه بفرمایید! سرزمین، سرزمین فلسطین است دیگر، درست است؟ هرکس آن جا زندگی کرده است. هرکس آن جا بوده است. آن ها رای بدهند دیگر! این حرف دموکرداسی، منشور حقوق بشر است دیگر. مال سازمان ملل است. از این بالاتر نداریم که! یک درگیری بوده است، سازمان ملل هم به عنوانِ اشغالگر پذیرفته، چند تا قطعنامه داده است. ما اگر می خواهیم کمک کنیم، بگوییم آقا هرکس فلسطینی است. به دینش هم کاری نداریم. در یک رفراندوم آزاد، نوعِ حکومتتان را تعیین کنید. اصلا بسپاریم به خودشان، خودشان درست می کنند. هیچ کس دخالت نکند. هیچ کس! از همین امروز هیچ کس، هیچ کس دخالتی نکند در امور فلسطین، خودشان حل می کنند.

خبرنگار: آقای احمدی نژاد شما سفرهای استانی می روید، من سفر مازندرانتان را هم دیدم که مسیرتان را بسته بودند. جمعیت زیادی هم آمده بودند که روی پشت بام سخنرانی کردید. می خواستم از شما بپرسم برنامه سیاسی خودتان چیست؟ آیا برای ریاست جمهوری دوره ی آینده نامزد می شوید؟ یا این که پشتیبانِ فرد خاصی هستید؟ برنامه سیاسی خودتان چیست؟

دکتر احمدی نژاد: ببینید اولا که ما همه فعالیت های اجتماعی را نباید معطوف کنیم به یک هدفِ خاص سیاسی. ما دنبالِ پیشرفت کشورمان، اصلاح کشورمان و ترقی ایران هستیم. نه ایران در مقابل دیگران! ایرانی که در خدمت صلح و برادری جهانی است. وحدت جهانی است. من دنبال این هستم. اما این که در آینده، در انتخابات، ما همیشه تابعِ نظر مردم هستیم.

خبرنگار: شما اول باید نامزد شوید اما دفعه پیش شما را رد صلاحیت کردند. فکر می کنید اگر تصمیم بگیرید این دفعه بگذارند شما نامزد شوید؟

دکتر احمدی نژاد: حالا باید صبر کرد.

خبرنگار: آقای احمدی نژاد شما در سخنرانی هایتان خیلی انتقاد کردید از فساد مالی و سیاسی کخ وجود دارد و این که عده ای که توسط مردم ایران انتخاب نشده اند تصمیم می گیرند برای همه ی کسانی که انتخاب شده اند. خودتان هم که به هرحال زمانی که رییس جمهور شدید، با این مشکل دوگانگیِ حکومت و دولتِ ایران مواجه بودید. راه حل این وضعیت ایران چیست؟ اینکه منتخبان مردم، امور را بگردانند؟

دکتر احمدی نژاد: مسایلی را که مربوط به ایران است، در ایران مطرح می کنیم دیگر! این ها مخصوص ایران هست. حالا یک موقع که آمدید ایران و خواستید در انتخابات رای دهید، با هم گفت و گو می کنیم.

ببینید فرمولی که من ارایه می دهم، برای همه جهان است. در تمام کشورها باید آن چیزی که ملت ها می خواهند، حاکم شود. من معتتقدم در هیچ کجای دنیا تقریبا الان چنین چیزی وجود ندارد. در آمریکا هم نیست. برای این که ثروت و قدرت دست یک اقلیت است در آمریکا، اکثریتِ مردم آمریکا چیزی دستشان نیست. محدود می کنند مردم را به گزینه های خاص. خب مردم چه کار باید بکنند؟ باید رای دهند دیگر. حالا جاهای دیگر یک خُرده کمتر، یک خُرده بیشتر! در ۲۰۰ تا کشور دنیا همین طور است دیگر. آن هایی که می رسند به قدرت، سعی می کنند خودشان را آن بالا حفظ کنند و دیگران را محدود کنند. بحث های من عمدتا جهانی است. خب در بعضی جهات شامل ایران هم می شود. همه جای دنیا باید با هم اصلاح شود. همه باید دل بسوزانیم برای همه بشریت. راه حل ها شبیه هم است. یعنی تاکتیک هایش شاید در کشورها کمی فرق کند اما پایه اش یکی است. این بر می گردد به خود آدم. یعنی بنده و شمایی که روزنامه نگار هستید، سعی نکنید در تنظیمِ خبر و مطلب و تیتر یک چیزی را حتما القا کنید به مردم. آنی که واقعیت است، بدون این که بخواهیم خودمان را به مردم تحمیل کنیم، به مردم بگویید. بنده هم که یک فعال هستم که می خواهم خدمت کنم به مردم و کشور، دنبالِ این نباشم که بخواهم رای خودم را به هر قیمیتی تحمیل کنم به مردم. الان این مقدار اطلاعات که دارد منتشر می شود، چند برابرش سانسور است. خیلی بد است…

خبرنگار: در داخل ایران منظورتان هست؟

دکتر احمدی نژاد: نه خیر. من صحبتم اصلا جهانی است.

من می گویم حتی آن رسانه هایی که بیست و چهار ساعت دارند هزاران خبر تولید می کنند، چند هزار تایش را دارند سانسور می کنند. چرا؟ چون برای این که سیاست های سلطه خودشان اقتضاء می کند. من می گویم ما باید از این روحیه سلطه گری بیاییم بیرون، تک تک انسان ها را باید محترم بشماریم و برایشان حقوق قائل باشیم. خودمان را یکی از آن ها بدانیم نه بیشتر! تا دنیا اصلاح شود. والا تا زمانی که دنبالِ برتری جویی باشیم، شرایط جهان بهتر نخواهد شد.

خبرنگار: آقای احمدی نژاد صحبت های یعنی رسمی ای که از تریبون دولت یا حکومتِ ایران بیرون می آید این است که ما به هیچ وجه مذاکره نمی کنیم. اما به نظر می رسد به هرحال صداهای دیگری هم هستند مثل صدای شما و من دیدم یکی دو نفر دیگر هم این هفته صحبت کرده بودند. یک فرمانده دفتر سیاسی سپاه که گفته بودند نه! باید شرایط عوض شود تا صحبت کنیم با هم. می خواستم ببینم شما این صداها را می شنوید یا نه؟

دکتر احمدی نژاد: من بالاخره صحبت هایم را گفتم خدمتتان. نمایندگی از بقیه ندارم. ملت ایران است دیگر. یک ملت بزرگ و صاحب نظر است. در آن اندیشمندان فراوان، بزرگان فراوان، دلسوزان فراوان هستند،َ نظر دارند. زیاد است.

خبرنگار: این که می گویید عدالت باشد، خب در داخل ایران، با این ساختار سیاسی چطور امکان پذیر است؟

دکتر احمدی نژاد: من به شما گفتم دیگر، صحبت های ما برای کل جهان است و ما تلاش می کنیم عدالت برقرار شود در همه جهان از جمله ایران.

خبرنگار: یکی از بحث هایی که در داخل ایران مطرح است این است که رهبری بعدی و ولی فقیه بعدی چطور انتخاب خواهد شد و به چه صورتی؟ شما نظری در این زمینه دارید؟

دکتر احمدی نژاد: فکر می کنم اجازه دهیم بیشتر بحث های بین الملل و ایران و آمریکا مطرح شود، مفید تر است.

خبرنگار: یک مقدار از بحث های بین الملل هم باز بر می گردد به داخل ایران.

دکتر احمدی نژاد: هم به سیاست های داخلِ آمریکا، به همه بر می گردد.

خبرنگار: داخل آمریکا، داخل ایران و…

دکتر احمدی نژاد: ما بپذیریم اصلش را بعد برویم داخلِ هر کشوری ببینیم چه کار باید کرد.

خبرنگار: آقای احمدی نژاد شما فکر می کنید ایران بهترین گزینه اشدر قبال برجام چیست؟ خارج شود یا بماند؟

دکتر احمدی نژاد: این را با هم صحبت کردیم. من گفتم از برجام چیزی مانده است؟ شما نتوانستید چیزی بگویید!

خبرنگار: شما از طرفداران غنی سازی بودید و شعار انرژی هسته ای حق مسلم ماست در دولت شما شکل گرفت. فکر می کنید الان ایران باید چه موضعی بگیرید؟

دکتر احمدی نژاد: با هم یک بار درباره ی انرژی هسته ای صحبت کردیم. صحبت هایمان هم خیلی زیربنایی تر از آن بحث هایی است که شما اصرار دارید. اگر آن ها را حل کنید، این ها هم حل می شود. الان خودِ آمریکا هم دنبالِ این است که خارج از برجام با ایران گفت و گو کند.

خبرنگار: بله! یعنی شما هم می گویید برجام، مساله ی اصلی نیست که بماند یا نماند…

دکتر احمدی نژاد: بله! بحث ها مهم تر از این هاست. حالا برجام بماند یا نماند. مگر برجام ماند، مشکلی را حل کرد؟ حالا آمریکا آن را برداشته عالم به هم خورده است؟ نخورده است. مسایل تاریخی است. مسایل را باید زیربنایی بررسی کنیم تا بشود یک گفت و گوی اساسی انجام داد و تصمیمات پایدار گرفت. یک دولت آمریکا تصمیمی می گیرد، دولت بعدی اش می زند زیرش. این معنایش این است که مسایل ریشه ای تری وجود دارد، این حل نشده است، یکی تصمیم می گیرد، یکی می زند زیرش. خب اگر مسایل را ریشه ای حل کنیم دیگر دولت ها نمی توانند بزنند زیرش. خب سوال آخری است؟

خبرنگار: بله! چیزی هست که من نپرسیده باشم؟

دکتر احمدی نژاد: ما مردمِ آمریکا را دوست داریم مثل همه ملت ها، برای تک تک انسان ها احترام قایلیم. منتظر روزی هستیم که رای تک تک انسان ها تعیین کننده و مهم باشد. رایی که آزادانه ابراز می شود و همه سیاستمدارانِ دنیا با همه وجود خودشان را متعهد بدادنند که خواست مردم را جلو ببرند و نه بیشتر. منتظر آن روزیم.

خبرنگار: انتخابات دور دوم دولت شما یکی از پر تنش ترین انتخابات های تاریخِ جمهوری اسلامی ایران بوده است بخاطر این که خیلی ها می گفتند در انتخابات تقلب شده یا رایشان را درست نشمردند. شما که می گویید رای همه باید شمرده شود، بهرحال رقبای سیاسی شما هنوز در حصر هستند به خاطر همین اختلاف بر سر رای…

دکتر احمدی نژاد: حالا اینکه در حصر هستند که ارتباطی به من ندارد. منتها خودِ همین ها همه شان اعلام کردند که در انتخابات تقلبی نشده است دیگر. نتوانستند بگویند یک رای بالا پایین شده است. الان هم که می گویند روسیه آقای ترامپ را بالا آورده است در آمریکا!

خبرنگار: بله!

دکتر احمدی نژاد: خب ما باید چه کار کنیم؟ بگوییم آقای ترامپ برو کنار، برو این را حل کن بعد بیا حرف بزن؟!

خبرنگار: یعنی شما می گویید خشونت هایی که…

دکتر احمدی نژاد: همین ها هم دخالتِ بیرونی در آن وجود داشت. بالاخره یک عده هستند که نمی پذیرند. من باید چه کار کنم؟

خبرنگار: شما آن موقع رییس جمهور بودید آقای احمدی نژاد…

دکتر احمدی نژاد: بله! آن موقع رییس جمهور بودم. خود من را زیر سوال بردند. من می خواستم خود شما حداقل از این سطحِ پایین بیایید بیرون.

خبرنگار: شما که می گویید رای آزاد خیلی مهم است. خب انتخاباتِ دوره دوم شما یکی از پر تنش ترین انتخابات ها بود و شلوغی ها و درگیری هایی رخ داد. می خواهم ببینم همین الان اگر بر گردید و به آن دوره نگاه کنید، آیا کاری را به صورت متفاوت انجام می دهید؟ یا آیا فکر می کنید آن خشونت ها درست نبود؟

دکتر احمدی نژاد: حتما درست نبود! چه کسی می گوید درست بود؟ یک انتخاباتی شده، تایید شده، هیچ سند و دلیلی هم مبنی بر اشکال در آن وجود ندارد. حالا یک عده ای هم اعتراض می کنند. چه کار باید کنیم ما؟! حتما چیزِ بدی است. تنش بد است. درگیری بد است. همه باید به رای مردم احترام بگذاریم دیگر! این رای مردم هر زمانی قابل ازمایشِ مجدد است! این که کارِ سختی نیست. هر موقع مشکلی درست شد، راه حل مراجعه به آراء مردم است.

من که مخالفِ هر نوع خشونت هستم. گفتم بارها مخالف خشونت و مخالف درگیری هستم. همه چیز باید با تفاهم و نهایتا رای مردم مشخص شود. همه باید تن دهند. هیچ کس نباید در مقابل رای مردم حالا با هر ابزاری که دارد بایستد. بعضی ها می توانند شلوغ کاری کنند. بعضی ها می توانند اتهامِ دیگری بزنند. این بد است. همه باید تابعِ رای مردم باشیم و بپذیریم و کمک کنیم و بفهمیم که رای مردم چیست.

البته انسان سنش که بالا می رود، رشد می کند. تجربیاتش بیشتر می شود. توانمندی هایش بیشتر می شود. معلوم است که اگر ما با این تجربیات برگردیم به ۸ سال دولت قبل، حتما خدمات بیشتری به مردم می کنیم. کارهای بیشتری انجام می دهیم. این ها طبیعی است دیگر. بالاخره جامعه رو به رشد و پیشرفت است. انسان رو به رشد و پیشرفت است. آن موقع من آن تنش ها را قبول نداشتم. الان هم قبول ندارم و اصلا تنش بد است. مردم رای می دهند، همه بپذیریم. الان هم معلوم است مردم چه می خواهند. مشکلی نیست. فقط ما باید اجازه دهیم که رای مردم بیاید و جاری شود.

خبرنگار: خیلی ممنونم از وقتی که به من دادید. ببخشید که انقدر مزاحمتان شدم.

دکتر احمدی نژاد: خواهش می کنم. همیشه ایرانی ایرانی ایرانی باشید!

خبرنگار: ان شاءا… خیلی متشکر. ان شاءا… بتوانیم برگردیم به ایران و همه ایرانی ها بتوانند راحت بروند ایران و بیایند.

دکتر احمدی نژاد: ان شاءا… همه! همه، همه جای دنیا بتوانند راحت بروند و بیایند دیگر!

خبرنگار: همه!

دکتر احمدی نژاد: بله! مثلا وزیر امور خارجه ما وقتی می رود نیویورک، نگویند پایت را از این خیابان آن طرف تر نگذار.ْ این خیلی بد است.

خبرنگار: آقای احمدی نژاد این بی سابقه است. زمانِ شما هیچ وقت این اتفاق افتاده بود؟

دکتر احمدی نژاد: خیر! نیفتاده. خب این ها خوب نیست. این ها کمک نمی کند به حل مسایل. به نظرم یک خُرده سبک است. حالا هرکس تصمیم گرفته، تصمیمِ خوبی نگرفته است. وزیر خارجه رسمی یک کشور هست، می آید می رود باید بتواند برود این طرف و آن طرف. این نشان می دهد می خواهند بگویند ما مالکِ سازمان ملل هستیم. متوجه نیستند این چه تاثیر بدی در افکار عمومی می گذارد.

خبرنگار: سازمان ملل هم می گفت که ما از این موضوع خوشحال نیستیم و پیگیرش هستیم چون بی سابقه است.

دکتر احمدی نژاد: این کارها کمکی به حلِ مسایل نمی کند. مسایل را شخصی می کند. مسایل که شخصی نیست. سیاستمدار باید از مسایل شخصی بیرون بیاید تا سیاستمدار خوبی باشد. این برای دولت آمریکا خیلی بد است. در دنیا می گویند این ها سازمان ملل را به گروگان گرفتند. البته دولت های قبلی هم از این کارها برای دیگران کردند ولی نه در این حد آشکار. ویزا بدهند، ویزا ندهند، از این کارها کرده اند! این ها خوب نیست. سازمان ملل یا برای همه ملت هاست یا مالِ بعضی های خاص است. مال بعضی های خاص اگر هست اعلام شود بقیه بروند برای خودشان یک سازمان ملل دیگر درست کنند. خب ان شاءا… موفق باشید. به همکارانتان هم سلام برسانید.

منبع: دولت بهار

توضیحات:

خبرنگار مصاحبه کننده (SAMUEL THROPE) طبق ادعای کانال دولت بهار کارمند روزنامه نیویورک تایمز است و این مصاحبه به صورت تلفنی انجام شده است.

لینک بخش اول گفتگوی دکتر احمدی‌نژاد با روزنامه نیویورک تایمز

https://t.me/dolatebahar/50344

لینک بخش دوم گفتگوی دکتر احمدی‌نژاد با روزنامه نیویورک تایمز

https://t.me/dolatebahar/50345

این درحالی است که خبرنگار مذکور در سایت شخصی‌اش(https://samuelthrope.com/about) تصریح می‌کند ساکن سرزمین‌های اشغالی است و خبرنگار Monocle ، BBC News ، Aeon ، Nation ، Daily Beast ، Haaretz و Tablet است و با اسرائیل استوری به طور مرتب همکاری می کند. وی معاون سابق مدیر عامل در جروزالم پست و مسئول سابق مجموعه اسلام و خاورمیانه در کتابخانه ملی اسرائیل است.

{این درحالی است که طبق کانال دولت بهار احمدی نژاد با خبرنگار نیویورک تامز مصاحبه کرده است، درحالی که گویا این خبرنگار با نیویورک تایمز همکاری ندارد و مصاحبه مذکور از https://www.timesofisrael.com منتشر میشود و طبق جست و جویی که کردم چنین مصاحبه ای در نیویورک تایمز منتشر نشده است!}

البته خبرنگار مصاحبه کننده در سایت شخصی‌اش لینک زیر را برای متن کامل مصاحبه قرار داده که یک سایت خبری امریکایی است که مقرش در نیویورک است
https://www.thenation.com/article/ahmadinejad-iran-trump-antisemitism-nuclear/

نکته دیگری که در توییتر به چشم آمد این است که آقای عبدالرضا داوری جزو فالوئرهای این خبرنگار اسرائیلی است و در بخش بیوگرافی توییتر این خبرنگار هم اشاره شده که در اورشلیم(قدس اشغالی) زندگی می‌کند.

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *